top of page

Pestanita 2017: Kelangsungan Hidup


Sebetulnya bukanlah "sembang lebat" sebagaimana yang di-hashtag oleh penganjur; sekadar perkongsian dari kami berdua yang masih belajar dan berjuang.


Fazleena mungkin akan kongsi tips tentang bagaimana hendak mula berkerja sendiri, "jual diri", urus masa/wang, bina nama, cari peluang, supaya tak mati kebuluran malah boleh jalan-jalan (ya!), sementara saya akan cuba kongsi tips atau pengalaman tentang peralihan kerjaya dan menangani "culture shock" setelah 10 tahun makan gaji tiba-tiba kau tak ada duit masuk akaun bulan-bulan sebab nak pursue passion secara full-time.


Survivability issue among young artists (karyawan) is real. Bila kereta ditarik, letrik dipotong, bila kau kena jual kamera kau, gitar kau, kedai kau, di-blacklist oleh PTPTN atau imigresen, benda tu dah tak berapa kelakar. TAPI, tak ada apa yang mustahil. If there is effort, there is a way. Insya-Allah.


Sesi jam 11 pagi.


 
Recent Posts
Archive
  • YouTube - White Circle
  • SoundCloud - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Spotify
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • TikTok

© 2022 by Wani Ardy

bottom of page