Pemindahan Rahim

September 23, 2019

Ramai wanita tanpa rahim bertanya saya: "Tak boleh ke kita buat pembedahan transplan rahim?" Jawapan saya: "Bukan tak boleh, tapi belum lagi." Macam-macam benda kena lulus; dana, kepakaran, fatwa. But don't worry, we're all working on it insyaallah. We've come a long way and there's still a lot to do. At least now we've got the muftis and the fatwamakers talking about it. Alhamdulillah. Not too bad, eh? :) Banyak negara lain dah buat transplan rahim ni, dan banyak pembedahan yang berjaya adalah rahim yang didermakan dari ibu kepada anak perempuan. Rahim yang sama berkhidmat untuk dua generasi. Hebat kan kuasa Allah? (Dan hebat kan hati ibu-ibu kita? Dah faham sekarang kenapa syurga bawah tapak kaki dia?) Don't underestimate the capability of a human's body dan makan produk suplemen entah apa-apa yang tak bersijil tu. Manalah Dr. Amalina tak marah. Nasib baik saya bukan doktor. 

 

#sindrommrkh
#mrkhmalaysia
#mrkhsyndrome
#mrkhawareness

Please reload

Recent Posts

April 14, 2020

April 13, 2020

April 12, 2020

April 8, 2020

April 7, 2020

March 29, 2020

March 28, 2020

March 26, 2020

March 25, 2020

March 24, 2020

March 23, 2020

March 22, 2020

March 11, 2020

March 10, 2020

March 9, 2020

March 8, 2020

March 5, 2020

February 29, 2020

February 29, 2020

February 27, 2020

February 27, 2020

February 26, 2020

February 24, 2020

February 23, 2020

February 21, 2020

February 19, 2020

February 17, 2020

February 11, 2020

February 7, 2020

February 5, 2020

January 25, 2020

Please reload

Archive
Please reload

  • YouTube - White Circle
  • SoundCloud - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2020 by Wani Ardy Ent.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now