Pemindahan Rahim

Ramai wanita tanpa rahim bertanya saya: "Tak boleh ke kita buat pembedahan transplan rahim?" Jawapan saya: "Bukan tak boleh, tapi belum lagi." Macam-macam benda kena lulus; dana, kepakaran, fatwa. But don't worry, we're all working on it insyaallah. We've come a long way and there's still a lot to do. At least now we've got the muftis and the fatwamakers talking about it. Alhamdulillah. Not too bad, eh? :) Banyak negara lain dah buat transplan rahim ni, dan banyak pembedahan yang berjaya adalah rahim yang didermakan dari ibu kepada anak perempuan. Rahim yang sama berkhidmat untuk dua generasi. Hebat kan kuasa Allah? (Dan hebat kan hati ibu-ibu kita? Dah faham sekarang kenapa syurga bawah tapak kaki dia?) Don't underestimate the capability of a human's body dan makan produk suplemen entah apa-apa yang tak bersijil tu. Manalah Dr. Amalina tak marah. Nasib baik saya bukan doktor.


#sindrommrkh #mrkhmalaysia #mrkhsyndrome #mrkhawareness


Recent Posts